İSTANBUL / KARTAL - Emine ve Hasan Aytaçman İlkokulu

Okulumuz Tarihçesi

Okulumuz, Eminönü Lions Kulübünün yardımlarıyla okulun inşaatına başlanılmıştır (1990). Lionsların Başkanı Sayın İbrahim Çokcan'a katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Yarım kalan inşaat Sabri ve Esvet Aytaşman'ın destekleri sonucunda tamamlanmış, 16.03.1991 tarihinde okul hizmete başlamıştır. Açılışını dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Avni Akyol ile İstanbul valisi Sayın Nevzat Ayaz yapmıştır. Sayın Sabri ve Esvet Aytaşman kardeşler, anne ve babalarının adlarının sürekli yaşaması için, okula onların adlarını vermişlerdir: Emine ve Hasan Aytaşman. Okulumuzun Bakanlıktaki resmi ismi Emine ve Hasan Aytaçman olmuştur.

Okulumuzu yaptıran hayırsever Sayın Esvet Aytaşman 2003 yılında; Sayın Sabri Aytaşman 08.04.2006 tarihinde vefat etmiştir.

Okulumuz; çevre okullardan gelen öğrenciler,22 öğretmen,1 müdür (Zeki Şanlı),2 müdür yardımcısı(Mustafa Gürpınar, Ramazan Türker), 2 hizmetli kadrosuyla 1991-1992 Eğitim-Öğretim yılına başlamıştır.

İki katlı inşaa edilen okulumuza 1995 yılında iki kat daha ilave edilmiştir.1996-1997 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz dört katlı olarak eğitime başlamıştır.

Hasan Aytaşman'ın (Sabri Aytaşman'ın babası):''Oğlum! Hayatta para için çalışma, işi öğrenmek için çalış. Sen, işi öğrendikten sonra para seni nasıl olsa arar bulur.'' Sözünü biz de benimsiyoruz. Daima işi öğrenmek için çalışıyoruz.

Okulumuz kurucu müdürü Sayın Zeki Şanlı; yaklaşık 16 yıl okul müdürlüğü görevinde bulunmuştur. Görev yaptığı süre içerisinde; idareciler, öğretmenler ve velilerle birlikte okulu donanımlı bir hale getirmiştir.

Okulumuz 2007 Mart ayında yıkım kararı alınarak boşaltılmıştır. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz iki gruba ayrılmıştır. Birinci kademe öğrencilerimiz Bedri Rahmi Eyüboğlu İ.Ö.Okulunda, ikinci kademe öğrencilerimiz de Şehit Er Serhat Şanlı İ.Ö. Okulunda eğitim ve öğretimlerine devam etmiş; yeni yapılan okul binası 2008-2009öğretim yılında açılmıştır.

Yeni okul binamız İSMEP projesi kapsamında Selçuklu mimarisi özellikleri taşıyan 1 bodrum ve 4 kat olarak yapılıştır. Yeni inşaat teknikleri ile yapılan okulumuzun toplam kapalı alanı yaklaşık 10 000 m2 dir.

Okulumuzun Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında; çevreye açık kütüphanesi, internet erişimi sınıfı, düzenlenen yeni ve bakımlı bahçesi, mahallemiz çocuklarına açık oyun alanları bulunan bahçesi, laboratuvarları, konferans salonu, yemekhane, mutfak 6 şubesi bulunan anasınıfı, 2 Özel Eğitim sınıfı ve 40 dersliği bulunmaktadır.

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında 4+4+4 sistemi ile okulların birleştirilmesi sonucu okulumuz; Emine ve Hasan Aytaçman İlkokulu ve ortaokulu olmuştur. Bu eğitim-öğretim yılının sonunda ise ortaokul lağvedilmiş. Ortaokul öğrencilerimiz ise okulların dönüşümü sebebiyle 50. Yıl General Refet Bele Ortaokulu' na aktarılmıştır.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılına Okul Müdürümüz Yunus ÖZDEMİR, 3 müdür Yardımcısı 57 öğretmen,   5 çalışan, , 1045 öğrenci ve velilerimiz ile başlamış bulunmaktayız.

Yayın: 22.01.2015 - Güncelleme: 03.01.2022 11:40 - Görüntülenme: 12141